Instagram 2023 Ocak Ayı Güncellemeleri

19 Ocak itibariyle, Instagram, 3 yeni özellik birden kullanıcılara sundu. Bu özellikler, kullanıcılara daha fazla konfor ve güvenlik getirmeyi amaçlıyor.

 Instagram, ilk olarak ‘’sessiz mod’’ özelliğini duyurdu. Sessiz mod özelliği ile Instagram, telefon bağımlılığının önüne geçmeyi ve gençlerin odaklanmasında yardımcı olmayı amaçlıyor. Şimdilik, ABD, Birleşik Krallık, İrlanda, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda ülkelerinde bu özellik kullanıma açıldı. İlerleyen günlerde daha fazla ülkeye ulaşacaklarını duyurdu. 

Instagram

Instagtam’ın yayınladığı ‘’sessiz mod’’ özelliğine ait video için tıklayınız

Instagram’ın bir başka duyurusu da kullanıcıların görmek istemedikleri gönderileri engelleyebileceği özelliği. ‘’Keşfet’’ bölümünde, kullanıcılara önerilen içeriklere, ‘’İlgilenmiyorum’’ seçeneği ekleyerek sadece görmek isteyecekleri bir alan sunmayı hedefliyor. Seçtiğiniz kelimelerdeki yorumları ve DM mesajlarını gizlemeyi daha önce kullanıma sunmuştu. Bu son gelen özellikle kullanıcıların görmek istemedikleri içeriklerin hastag’lerinde yer alan kelimeleri, bir liste oluşturabilecek böylelikle sayfalarında yer almalarını önleyebilecekler.

Instagram

Instagram’ın 2023 Ocak ayına ait yayınladığı son güncelleme ise Ebeveyn Denetimi Araçları. 

Gençlerin yaptığı seçimleri, ebeveynlerin görmesini sağlayan Aile Merkezi ve denetim araçları özelliğini daha önce duyurmuştu. Şimdi ise ebeveynler, gençlerin Instagram ayarlarını görebilecekleri Gizlilik ve Hesap Ayarları özelliği eklendi. Artık ebeveynler gençlerin kendilerini engelleyip engellemediğini görebilecek, yapılan değişiklerde anıda bildirim alabilecekler. Aynı zamanda Aile Merkezi alanından sohbet başlatma, zaman sınırlamaları, paylaşımlar ve önerilen içerik türleri gibi bilgileri de ebeveynler yönetebilecek.

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!