ChatGPT Tüm Zamanların En Hızlı Büyüyen Uygulaması Oldu. 2 ayda 100 Milyondan Fazla Kullanıcı Sayısına Ulaştı

Sohbet botu olarak OpenAI tarafından kullanıcılara sunulan ChatGPT, kısa sürede internet kullanıcılarının popüler uygulaması haline geldi. Sorulan soruların yanıtını istenilen bir biçimde sunabilme, problem çözebilme hatta bir web sitesi oluşturmada yardımcı olabiliyor. Yatırım bankası olan UBS’nin yaptığı bir analizde iki ayda 100 milyondan fazla erişim sağlandığını ve son 20 yılın internet dünyasında bir rekor kırdığını belirtti. Aynı zamanda Similarweb’in yayınladığı bir veride ChatGPT’nin günde 13 milyon ziyaret aldığını sundu. ZDNet’ e göre ise ChatGPT’nin insan zekasını taklit eden bir makine modeli olduğun ifade etmekte. 

ChatGPT dışında farklı uygulamaların gelişmişliğine bakacak olursak; TikTok uygulaması dokuz ayda, aylık 100 milyon, Instagram ise iki buçuk yılda, aylık 100 milyon kullanıcıya ulaşabilmiştir. ChatGPT’nin bu hızlı yükselmesinin ve ilgi düzeyinin ne kadar süreceğini zaman gösterecek. 

Photo by Jonathan Kemper on Unsplash

Bilmeyenler İçin Chatgpt Nedir? 

ChatGPT, kısaca sohbet robotudur. GPT’ nin açılımı Generetive Pre-trained Transformer, Türkçe olarak çevirecek olursak; Üretken Ön İşlemeli Dönüştürücü olarak açıklanabilir. Soracağınız sorulara yanıt verebilen bu işlemci ile metin yazdırabilir, kod oluşturabilir ve daha birçok yanıtı kısa sürede alabilirsiniz. MIT Tech Review, ChatGPT’ nin endişe verici yanları olduğunu da belirtmektedir. Bu endişelerin en ciddi tarafı içerik oluşturmada ön yargılı ve yanlış bilgiler içerebilir olmasıdır. Özellikle öğrencilerin kopya çekme aracı olarak kullanması ve bazı meslek gruplarının doğrudan etkilenmesi üzerinde yoğunlaşan bir kaygı oluşmaya şimdiden başlandı. ChatGPT’ nin üzerine Google da Al (yapay zeka) teknoloji çalışmalarını hızlandırarak harekete geçti. Anlaşılan Al teknolojisi, önümüzdeki günlerde daha yaygın bir şekilde hayatımızda yer alacak.

ChatGPT şu anda birçok işlem için ücretsiz. Ancak aylık 20 dolar ödeyerek plus üyeliği de mevcut durumda. Ayrıcalıklı ve hızlı yanıt özelliği ile ücretli versiyonundan da yararlanabilirsiniz. 

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!