Google, kırmızı butona bastı! 

Teknoloji şirketi Google, çalışanlarına kırmızı kodlu bir rapor gönderdi. Raporda, sunduğu hizmetlerin tümünde yapay zekanın ekleneceğini bildirildi. 

Photo by Alex Dudar on Unsplash

Peki ya Google, bu bildiriyi neden kırmızı kodla gönderdi? 

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen bir yapay zeka modelidir. Microsoft, ChatGPT’yi Bing arama motorunda kullanmış ve şimdi de Word, Outlook ve PowerPoint gibi diğer ürünlerinde de kullanılabilir hale getirmeyi planlamaktadır. Google ise, rakibi Microsoft’un yatırımlarına benzer bir şekilde, en popüler ürünlerine yapay zeka eklemeye hazırlanmaktadır. 

Fotoğraf: Tara Winstead: https://www.pexels.com/tr-tr/fotograf/el-parmak-gelecek-robot-8386440/

Bloomberg‘in haberine göre, Google, tüm çalışanlarına bir acil durum mesajı göndererek, önemli ürünlerinin tamamının aylar içinde yapay zeka desteğiyle güncelleneceğini bildirdi.

Henüz tam olarak ne yapacaklarına dair detaylar bilinmemekle birlikte, Google’ın Bard adlı yapay zeka modeli, ChatGPT’ye rakip olacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca, Google, YouTube’daki içerik oluşturucuları için yapay zeka destekli kıyafet değiştirme özelliği gibi yenilikler de getirecektir.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Google daha önce Google Asistan’a yapay zeka entegrasyonu yapmayı denemiş ancak güvenlik kurallarına uygun olmadığı gerekçesiyle reddedilmiştir. Bununla birlikte, Gmail, Arama ve Haritalar gibi Google hizmetlerinde, yapay zeka zaten mevcuttur ve birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Siz okuyucularımızın düşüncelerini merak ediyoruz. Sizce Google, yapay zekayı hangi alanlarda kullanmalıdır? Lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!