İçerik Üreticilerinin Ücretsiz Yararlanabileceği Stok Görsel ve Video Siteleri

İçerik üreticileri, içeriklerini üretirken birçok görsel ve videoya başvururlar. Zamandan tasarruf edebileceğiniz telifsiz ve oldukça profesyonel siteleri sizler için araştırdık. Bu blog yazımızda içerik üreticilerinin ücretsiz yararlanabileceği stok görsel ve video sitelerinden bahsedeceğiz.

Photo by Magnus Andersson on Unsplash

1. Unsplash

     İçerik üreticilerin sık sık kullandığı web sitelerinden bir tanesi Unsplash diyebiliriz. Unsplash topluluğunda fotoğrafçı olarak yer alabilir aynı zamanda beğendiğiniz fotoğrafları da indirebilirsiniz. 3 milyondan fazla yüksek çözünürlüklü profesyonel fotoğraflar yer almakta. Üstelik telifsiz ve ücretsiz bir şekilde indirip web sitenizde, sosyal medya hesaplarınızda rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Medium, Facebook, Google, BuzzFeed, Squarespace ve Trello gibi uygulamalara da erişim hakkı sunmakta. Dünyanın neresinde olursanız olun Unsplash’a katılabilir, dilediğiniz fotoğrafı indirebilirsiniz.  

2. Pexels

     Pexels, fotoğraf ve videoların bulunduğu ücretsiz bir görsel kütüphanedir. Pexels’ in amaçları arasında içerik üreticilerine olabildiğinde ücretsiz yüksek kalitede görsel ve şablonlar sunma var. Pexels’ de tasarım, internet sitesi, sanat eseri, uygulama, ürün tanıtımı ve hikâye oluşturmanız oldukça kolay.

3. Pixabay

     Pixabay, ücretsiz stok fotoğraf ve medya görsel sitesidir. Bazı kısıtlamaları olsa da ücretsiz kullanıma izin verir. Genellikle fotoğraf, film çekimi ve müzik paylaşımları için kullanılır. Pixabay, içerik üreticilerin kullanabileceği siteler arasında yerini almayı başarmış gözüküyor. 

4. Kaboompics

     Kaboompics, profesyonel fotoğrafların bulunduğu bir platform. Diğer platformlardan ayıran özelliği ise profesyonel fotoğrafların tüm çekimlerini bir arada bulabilmeniz. Böylelikle sektörünüze uygun görsellere tek bir çekim ile erişebiliyor olmanız. Oldukça basit bir arayüze sahip olan Kaboompics, içerik editörlerinin rahatlıkla yararlanabileceği bir websitesi. 

5. Smartmockups

Smartmockups, gerçekçi ürün modelleri ve maketlerini kullanıcılara sunuyor. Ürün tasarımlarını mevcut görsellere ekleyerek kullanıcılara zaman tasarrufu sağlıyor. Detay kullanım için ücretli versiyonu edinebilirsiniz. Şimdilerde Smartmockups, tasarımlarını Canva ile paylaşıma açtı. Canva üzerinden de Smartmockups özelliğini kullanabilirsiniz.   

6. Pixlr 

Pixlr, birden fazla düzenleyiciyi içinde barındıran tasarım aracıdır. Fotoğraflarınızı editleyebilir, hazır görselleri kendi tasarımınızı entegre edebilirsiniz. Premium özelliği ile daha fazla görsel ve tasarım aracına erişebilirsiniz. Autodesk, 2011 yılında Pixlr’ i satın alarak kullanıcı kitlesini oldukça arttırmayı başardı. Aynı zamanda alt yapısını yenileyerek daha profesyonel alanlar oluşturdu. 

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!