Instagram Kurucularından Yeni Uygulama: Artifact

Instagram’ın kurucu ortaklarından Kevin Systrom ve Mike Krieger, yeni bir uygulama için çalışmalara başladıklarını duyurdu. İkili, Instagram ile çalışmalarına 2018 yılında son vermişti. Kevin Systrom ve Mike Krieger, 2018 yılından bu yana üzerinde çalıştıkları tahmin edilen uygulamayı sonunda geçtiğimiz haftalarda duyurdu.  

Yeni çıkacak olan uygulamanın ismi ‘’Artifact’’. Uygulamanın içeriği bir nevi kişiselleştirilmiş haber bülteni oluşturmak. Hedefleri, haber sitelerinden veri akışı sağlayarak seçilen haberleri kullanıcılara tek bir alanda sunmak. Her kullanıcının ilgi alanına göre seçilen haberler dışında, konuyla ilgili tartışmak ve bilgi alışverişi sağlamakta var. Böylelikle haber konularına yapılan yorumları da ilgi alanınıza ekleyip ayrıca bir akış daha oluşturabileceksiniz. Konu ile ilgili tartışma ortamı mesajlaşma özelliğinde yer alacak. 

Instagram’ da görsellik ön planda olmuşken Artifact’ in yazı ağırlıklı olması dikkat çekiyor. Instagram’ın başarısından sonra Artifact’ in nasıl tepki alacağı merak konusu. 

Uygulama şu an beta sürümünde olmakla beraber Google Reader ile benzerliği de konuşulmakta. 

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!