Netflix’ten büyük yenilik! Altyazı ayarlarını dilediğiniz gibi değiştirebileceksiniz

En popüler uygulamalar arasında yerini alan Netflix, kullanıcılarına altyazı ayarlarında seçenekler sunuyor.

Fotoğraf: cottonbro studio: https://www.pexels.com/tr-tr/fotograf/televizyon-onunde-kanepede-oturan-kadin-ve-erkek-4009402/

Netflix, özellikle pandemi ile birlikte kullanıcı sayısını yaklaşık 230 milyon seviyelerine taşıyarak popüler bir yayın platformu oldu. Popülerliğini korumak adına her geçen gün yeni özelliklerle kullanıcılarına konfor sağlamayı hedefliyor. Şimdilerde akıllı televizyondan giriş yapan kullanıcılara altyazı ayarı imkanı sunacağını duyurdu. 

Netflix, Akıllı Televizyondan Giriş Yapan Kullanıcılarına Yeni Bir Özellik ile Geldi

Pandemi ile birlikte sinema sektörünün ara vermesiyle Netflix ve tarzı platformlar oldukça popüler haline geldi. Sinemayı eve taşıyan bu platformlar, kullanıcılara, yeni bir alışkanlık kazandırdı. Şirketler her geçen gün yeni bir özellik getirerek kullanıcıların bu alışkanlığı bırakmaması konusunda oldukça ısrarcı.  

Photo by Dima Solomin on Unsplash Resim 

Yayın platformları arasında başı çeken Netflix, televizyon kullanıcılarına altyazı ayar seçenekleri ile görsel olarak konforu belirleyebilmelerine imkan tanıyor. İzleyiciler artık altyazıların stilini ve boyutunu değiştirebilecek.  

İzleyiciler arka plan veya ışık yansıması nedeniyle platformlarda çoğu zaman altyazıları okumada sıkıntı yaşayabiliyor. Netflix, yeni özelliği ile beraber bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyor. İzleyiciler bu özellikle beraber altyazı arka planına açık siyah veya siyah seçeneğini uygulayabilecek. 

Farklı olarak kullanıcılara, siyah metine beyaz arka plan veya sarı metine siyah arka plan seçenekleri de sunulacak. Sonuç olarak Netflix, dört farklı stil ve renk seçeneği ile geliyor. Bunun sonucunda altyazıları okuyamama sorununun önüne geçilebileceği düşünülüyor. 

Fotoğraf: Amateur  Hub: https://www.pexels.com/tr-tr/fotograf/tv-izlerken-cips-yiyen-adam-3571503/

Son olarak Netflix, kullandıkları televizyon özelliğine bağlı yazı puntosunu büyütebilecekler. Netflix bu özellikleri birçok kullanıcıya sundu. Yakın zamanda da bu özelliğin Türkiye’deki kullanıcılara gelmesi bekleniyor.

Bu yeni özellik hakkındaki görüşleriniz neler?  Sizce yeterli mi? Görüşlerinizi mutlaka bizlerle paylaşmayı unutmayın… 

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!