Youtube Kullanıcıları Artık Ortak Canlı Yayın Açabilecek

4 Şubat 2023 tarihinde YouTube, yeni özelliğini kullanıcılarına sundu. En az 50 aboneye sahip kullanıcıların ortak canlı yayın açabileceklerini duyurdu. Özellikle içerik üreticilerinin faydalanabileceği bu özellik ile farklı kişileri canlı yayınına konuk alabilecekleri aktarılıyor. Konuk sayısı şimdilik bir kişi olarak belirlenmiş olsa da canlı yayın süresince konuk değiştirilebileceği açıklamalar arasında yer alıyor. 

2023 yılı YouTube güncellemesi ‘’Ortak Canlı Yayın’’ özelliği nasıl kullanılacak? 

Google, ortak canlı yayın özelliğini bilgisayardan planlayabilir olduğunu ancak canlı yayını açarken sadece telefon üzerinden yapılabileceğini paylaştı. Peki ya bu özelliği nasıl kullanacağız? 

Youtube uygulamasından ‘’Oluştur’’ sonrasında çıkan ‘’Ortak Canlı Yayın’’ butonuna basın. Bazı ayarları yapmanız istenecek (başlık, görünürlük vb.). Ayarları yaptıktan sonra ‘’Bitti’’ butonuna tıklayabilir. Yayını paylaşacağınız kişiyi davet edebilirsiniz. 

Google tarafından yapılan açıklamalarda, canlı yayını açan ve konukların da reklam geliri elde edebileceği bahsedilmekte. Bu özellik şimdilik bazı içerik üreticilerini kapsarken, ilerleyen zamanlarda daha fazla kullanıcıya ulaşacağı belirtiliyor. 

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!