YouTube videolarda çıkan reklamları sonlandırıyor!

YouTube izleyicilerin konforu için düğmeye bastı! Videolardaki reklamları kaldıracağını duyurdu. 

Photo by Szabo Viktor on Unsplash

YouTube izleyici kitlesini son yıllarda oldukça artırdı. YouTube’a eğitim, sanat, müzik ve haber gibi birçok kaynak içerik üreticiler tarafından yükleniyor. Kullanıcılar bu kaynaklara oldukça sık başvuruyor. Geçtiğimiz aylarda YouTube’un Premium özelliğinde reklamlar kaldırılmıştı. 6 Nisan 2023 tarihinde, ücretsiz kullanan kullanıcılar için YouTube, web tarayıcılarında reklamları düzenleyeceğini duyurdu. Peki bu düzenlemeyi nasıl yapacak? 

 YouTube ücretsiz kullanıcılar için reklamları yeniden düzenleniyor

YouTube, Premium üyeler için reklam özelliğini kaldırmıştı. Bu özellikle kullanıcılar izleme keyfini kesintisiz olarak gerçekleştirebiliyor. Üye olmayan kullanıcılar video izlerken aralara giren reklamlar ve bannerlardan dolayı oldukça rahatsızdı. YouTube bu nedenle yayınlanan reklamlara yeni bir düzenleme kararı aldı. Kullanıcı deneyimlerini artırmak isteyen YouTube, banner ve pop-up tarzı reklamlara kısıtlama getireceğini duyurdu. 

Fotoğraf: cottonbro studio: https://www.pexels.com

Sonuç olarak YouTube, eski tip reklam görsellerini kullanıcıların deneyimini artırmak için kaldırdığını duyurdu. Yeni alınan bu karar hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. 

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!