Instagram, ‘’Görüldü’’ Özelliğini Kapatıyor!

Instagram, mesajlar kısmındaki görüldü özelliğini kapatmaya hazırlanıyor. Artık mesajları gördükten hemen sonra yanıtlamak durumunda kalmayacaksınız.

Mesajlaşmaya yer veren platformlar sohbet bölümünde “görüldü” kısmına yer veriyor. Kullanıcıların bir kısmı bu özelliği beğenmese de çoğunluk olan kısım için mesajların okunup okunmadığını bilmek daha cazip bir özellik olarak nitelendiriliyor. Bu özelliği WhatsApp’ ta dilediğiniz gibi açıp kapatmak size bırakılıyor. Şimdilerde de Instagram’dan bu özellik üzerine bir çalışma başlatılmış.

Instagram’ın ‘’Görüldü’’ özelliği nasıl kapatılacak?

Yaşam tarzlarının yansıtıldığı ve oldukça popüler olan Instagram üzerinden kullanıcılar, sıkça mesajlaşma özelliğine başvuruyor. Mesaja tıkladıktan sonra cevap vermeyi o an tercih etmeyenler, mesajın görüldü olarak ulaşması sonucu karşı tarafla tartışmalar yaşayabiliyor.

Instagram, çıkan tartışmaların önüne geçebilmek adına ‘’görüldü’’ özelliğini kişinin inisiyatifine bırakarak açık veya kapalı olarak tercih edebilecekleri şekilde çalışmalara başladı. Mevcutta bu özellik şu an da yok. Kullanıcılar mesajların en altında ‘’görüldü’’ seçeneğini görebiliyor. Ancak gelecek olan yeni özellikle beraber bu özelliği kapatabilecekler. Peki ya bu özelliği kullanıcılar nasıl kapatacak?

Yeni gelecek olan özellik WhatsApp’a benzeyecek gibi gözüküyor. En son aktif olma durumunuzu, mesajları okuyup okumadığınızı kişiselleştirerek yaşanacak tartışmaların önüne geçebileceksiniz. Bu özellikleri kapalı olarak kullanan kullanıcılar aynı zamanda karşı tarafı da görüntüleyemeyecekler.

Instagram’ın yeni özelliği hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorum kısmında görüşlerinize yer verebilirsiniz.

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!