Meta Şirketi, WhatsApp, Instagram, Facebook, Messenger ve Threads’a Çeviri Özelliği Getiriyor!

Meta şirketinin sahibi Mark Zuckerberg, WhatsApp, Instagram, Facebook, Messenger ve Threads’a çeviri özelliği getireceklerini duyurdu. İşte detaylar!

Meta şirketi geçtiğimiz günlerde artık farklı dili konuşan kişilerin daha rahat anlaşabilmesini sağlayan bir yapay zeka üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Yapay zeka modelinin ismi Seamless M4T olarak kullanıcılara duyuruldu.

Zuckerberg, yapay zeka ile 100’ü aşkın dili çevirmenin mümkün olacağı belirtti. Ayrıca konuşmaları da Seamless M4T yapay zeka sayesinde çevirmek mümkün olacak. 100’ü aşkın dili çevirebilen Seamless M4T, metin ve konuşma alanında vereceği hizmet erişime açılmış durumda.

Yapay zeka Seamless M4T ile artık herkes aynı dili konuşabilecek!

Seamless M4T, diğer yapay zeka çeviricilerine göre daha gelişmiş olarak karşımıza çıkıyor. Meta şirketinin sahibi Mark Zuckerberg’in yapmış olduğu bir açıklamaya göre iyileştirilmiş yapay zeka Seamless M4T’ ün, konuşmaları, metne çevirmeden, konuşma olarak direk çevireceğini böylelikle kullanıcıların dilde anlam kayması yaşamadan doğal bir iletişim gerçekleştireceğini belirtti.

Seamless M4T’ün kapsadığı diller arasında Türkçe‘nin olup olmadığı henüz belli değil. Ancak bu kadar geniş dil dağarcığına sahip yapay zekanın yüksek ihtimalle Türkçe’yi de destekleyeceği varsayılabilir. Seamless M4T, açık kaynaklı olup ve geliştiriciler tarafından üzerinde çalışılabilir bir program olacak. Meta şirketinin web sitesinde yayınlanan içerikte Seamless M4T’ün özellikleri aşağıdaki gibi kullanıcılara duyuruldu.

  • 100’e yakın dil için otomatik konuşma tanıma
  • 100’e yakın giriş ve çıkış dili için konuşmadan metne çeviri
  • Yaklaşık 100 giriş dilini ve 35 (+ İngilizce) çıkış dilini destekleyen konuşmadan konuşmaya çeviri
  • 100’e yakın dilde metinden metne çeviri
  • Yaklaşık 100 giriş dilini ve 35 (+ İngilizce) çıkış dilini destekleyen metinden konuşmaya çeviri
https://ai.meta.com/blog/seamless-m4t/

Meta şirketi ve yeni yapay zeka programları hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşlerinizi bekliyoruz.

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!