WhatsApp’ ta Metinleri Daha Farklı Biçimlendirebileceksiniz!

WhatsApp, kullanıcılarına hemen hemen her gün yeni güncellemelerle geliyor. WhatsApp, metin biçimlendirmelerine yeni seçenekler ekleyerek yeni ve son güncellemesini duyurdu. İşte detaylar!

Her geçen gün kendini geliştiren, kullanıcılara daha farklı deneyimler sunmak isteyen WhatsApp, son gelişme ile farklı tasarımlara yoğunlaşmış gözüküyor. Farklı mesaj tasarımlarını kullanarak özellikle çalışırken yazışmayı daha anlaşılır ve düzenli bir yapıya çevirecek gibi görünüyor. ‘’Metin Biçimleri’’ kısmında seçenekleri artıran WhatsApp, nasıl bir yenilik yaptı?

WhatsApp, son güncellemesi olan ‘‘Metin Biçimleri’’ özelliğine hangi yenilikler geldi?

WhatsApp son güncellemesi ile beraber ‘’Metin Biçimlerine’’ yeni seçenekler ekledi. Özellik üzerinde hala daha çalışılıyor. Daha önce var olan bu özellikte metinlerinizi üstü çizili, aralıklı, italik ve kalın olarak iletişim kurduğunuz kişiye yönlendirebiliyordunuz. WhatsApp, mevcutta var olan biçimlendirme özelliğini genişleterek mesajlaşma deneyimini artırmaya çalışıyor.

Güncelleme sonrası kullanıcılar artık metinleri alıntılayabilecek. Madde işaretleri kullanabilecek ve kod blokları oluşturabilecekler. Aralarında kafa karıştırıcı olan ‘’Kod Blokları’’ yazılım mühendisleri tarafından oldukça sevilecek gibi gözüküyor. Bu biçim sayesinde yazılım mühendisleri kodları iletirken daha kolay iletişim kurabilecekler.

WhatsApp’ın bir özelliği de ‘’Alıntı Metin’’. Bu özellik sayesinde iletişimde olduğunuz kişilere, farklı ya da aynı kişilerin metinlerini alıntılayarak sohbet edebileceksiniz. ‘’Yanıtla’’ özelliğinden tek farkı alıntılanan cümlede nereye vurgu yapmak istediğinizde gözlemlenebilecek.

Son özelliği olan ‘’Madde İşaretli Metinler’’ ile maddeli bir düzende yönlendirmek istediğiniz mesajı iletebilecek aynı zamanda yazılmış bir mesajı listeleyebileceksiniz. Bu güncellemelerin yakın zamanda iOS ve Android işletim sistemlerine geleceği bahsedilmekte. Sizce WhatsApp, metin biçimlendirme özelliğine daha farklı ne ekleyebilir? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!