YouTube, Reklam Engelleyici Kullanan Kullanıcılarına Savaş Açtı!

YouTube, 2018 yılında abonelik ücreti belirleyerek gelirini artırmaya yönelik hamleler yapmıştı. Şimdilerde ise abonelik ücreti ödemeyen kullanıcıların reklam engelleyici kullanmalarını kısıtlayan çalışmalar yürütüyor.

YouTube şirketinin son dönemlerde gündem konusu, reklamları engelleyen programlar kullanan kullanıcılar. Şirket adeta bu konunun çözümü üzerinde yoğunlaşmış gözüküyor. Çözüm için yeni özellik üzerinde çalıştıklarını ve test aşamasında olduklarını belirten YouTube’ ın işte yeni özelliği!

YouTube, reklam engelleyici kullanan kullanıcılara ne özelliği getiriyor?

Ücretsiz bir şekilde kullanmayı tercih eden izleyicilerin video aralarında geçen reklamları izleyeceği 2018 yılında YouTube tarafından açıklanmıştı. YouTube, almış olduğu bu karar ile bazı kullanıcıların tepkisini çekmişti. Bu nedenle bazı kullanıcıların bir kısmı reklam engelleyici programlar kullanarak YouTube’ da ücretsiz bir şekilde reklamsız videolar izlemeye başladı. Durum böyle olunca YouTube reklam engelleyici kullanan kullanıcılara adeta savaş açtı.

YouTube, reklam engelleyicileri engellemek için yeni önlemler almaya başladı. Bu önlemler, kullanıcıları reklam engelleyicilerini devre dışı bırakmaya veya YouTube Premium‘a abone olmaya zorluyor. Yeni çıkan önlemle beraber reklam engelleyici kullanan kullanıcıların karşısına geri sayma sayacı çıkacak. Sayfanın sağ bölümünde yer alacak sayacın süresi henüz belli değil. Belirlenen süre dolduktan sonra erişim engeli getirilecek. Süre aşımını yanlışlıkla dolduran kişiler YouTube destek ekibine geri bildirim atabilecekler.

YouTube’ un kararının doğru olup olmadığı, kişisel bir görüş meselesidir. Ancak, YouTube’un reklam engelleyicileri engelleme kararının, kullanıcıların deneyimini olumsuz etkileyebileceği açıktır. Reklam engelleyicileri kullanan kullanıcılar, reklamlar olmadan video izleyemeyecekler ve bu da YouTube’u daha az çekici hale getirecektir.

Bu kararın, kullanıcıların YouTube’u daha az kullanmalarına ve bu da YouTube’un gelirlerinin azalmasına neden olması muhtemeldir. Bu konuda siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!