YouTube’da Shazam Gibi Müzik Aratabilecekseniz!

YouTube, popüler bir video platformu olarak kullanıcılar tarafından oldukça seviliyor. Yeni özelliklerle sürekli karşımıza çıkan YouTube, bu sefer kullanıcıların sık kullandığı Shazam’ı aratmayacak bir özellikle geliyor.

Sürekli olarak kullanıcılarına güzel deneyimler sunan YouTube, genellikle rakip uygulamaların özelliklerinden yararlanırken nadiren de olsa kendine özgü güncellemelerde getirdi.

YouTube’ın Bu Yeni Özelliği Shazam’ı Geride Bırakacak Mı?

Popüler uygulama olan Shazam, şarkı aratarak kolayca bulduğumuz, Spotify listemize de ekleme kolaylığı sunan kullanışlı bir aplikasyon. YouTube, geç olsa da bu özelliği platforma uygulama kararı aldı. Özellik üzerinde çalışan YouTube, acaba ‘’Shazam’ı geride bırakacak mı?’’

Çalınan şarkıyı bilmeyen hemen hemen her kullanıcı Shazam’ı kullanıyor. Shazam, saniyeler içerisinde dinlettiğimiz şarkıyı bize bulan ve Spotify listemize kolayca ekleyebileceğimiz güzel bir hizmet sunuyor. Bu hizmeti YouTube üzerinden de artık alabileceksiniz. Sesli arama özelliği arama çubuğunun yanında yer alacak.

YouTube, Shazam’ın bu özelliğinden faydalandığı gibi daha önce başka platformların da özelliklerini kullanıcılarına sundu. Örnek olarak verecek olursak; kısa video (hikaye), ‘’Samples’’ olarak adlandırdığı özelliği Instagram’dan, ‘’Ekranı Kilitle’’ özelliğini ise Netflix’ten aldı.

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!