Elon Musk Çıldırdı! Şimdi de X’ e Linkedln Özelliği Getiriyor!

Elon Musk dur durak bilmiyor! Şimdi de X’ e iş ilanı özelliği getiriyor. Linkedln’ e rakip olacak mı? Detaylar haberin devamında!

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, Twitter’ ı X ismi ile değiştirmişti. Değiştirme nedeni X’in gelecekte ‘’her şey uygulaması’’ olarak geçeceğini düşünmesi ile açıkladı. Bu nedenle de sık sık güncellemeler ve yeniliklerle gelen Musk, şimdi de Linkedln platformu formatına benzeyen iş arama özelliği üzerinde çalışıyor.  

X uygulamasında Linkedln gibi iş arayabileceksiniz!

Linkedln, iş insanlarının oldukça aktif kullandığı bir platform. Aynı zamanda iş arama ve iş ilanı yayınlama gibi özellikleri de mevcut. Elon Musk, bu özelliği şimdilerde X’e uygulamaya hazırlanıyor. Peki ya X uygulaması Linkedln’e rakip olabilecek mi?

Yayınlanacak olan bu yeni özellik henüz test aşamasında. Belirlenen şirketler tarafından Hiring yani ‘’İş Alım’’ özelliği şu anda X tarafından deneniyor. Artık şirketler 541 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan X’ten iş ilanını açabilecek. İlanlar otomatik olarak şirketlerin sayfalarına yönlendirilecek. Bu sayede X, sadece ilanlar için aracılık etmiş olacak.

Hiring özelliği Linkedln gibi herkese açık olmayacak. Sadece X Blue abonelerinin bu özelliği kullanabilecekleri X şirketi tarafından belirtildi. Elon Musk sadece X Blue abonelerinin kullanacağı bu özellik üzerinden yine ücret alacaklarını duyurdu. Şirketler bu yeni özelliğin beta sürümüne erişmeleri için belirlenen bir tutarda ücret ödeyecekler. Linkedln’ de bu özelliklerin ücretsiz olması buna rağmen X’in ücretli yapması kendi aleyhine gibi duruyor.

LinkedIn’in iş insanlarının aktif olarak kullandığı bir platform, X’in bu özelliği ile kullanıcı sayısını kaybeder mi sorusunun cevabını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Yorumlar kısmında görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!