Instagram’ın ‘’Konumunuzu Paylaşabileceğiniz’’ Foursquare Tadında Yeni Özelliği!

Instagram’dan maziye dönüş! Konumunuzu paylaşabileceğiniz Foursquare özelliği geliyor. İşte detaylar!

Instagram her geçen gün yeni güncellemelerle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Sosyal medya platformlarının yaptığı güncellemeler adeta rakip edercesine. Instagram şimdilerde ise Foursquare’de bulunan konum paylaşma özelliği ile gündemde. 

Instagram DM’de bulunan ‘’Notlar’’ bölümüne Foursquare gibi konum paylaşma özelliği geliyor

Instagram yeni özellik olarak geçtiğimiz günlerde ‘’Notlar’’ özelliğini duyurmuştu. DM’ de yer alan ‘’Notlar’’ kısmında dinlediğiniz müziği paylaşabiliyor, düşündüğünüzü yazıya dökebiliyorsunuz. Şimdi de ‘’Notlar’’ bölümüne yeni özellik eklenecek. Bu duyuruyu Instagram’ın üst düzey yöneticilerinden olan Adam Mosseri paylaştı. Bu özellikle beraber Instagram’da Foursquare gibi konumunuzu kişilere paylaşabileceksiniz. Adam Mosseri güncelleme haberini şöyle duyurdu: 

“İnsanların Notlar kısmında yer bildirmesini sağlayacak bir özellik test ediyoruz. İnsanlar Notları; düşüncelerini, nasıl hissettiklerini ve dinledikleri müzikleri paylaşmak için kullanıyorlar. Nerede takıldığınızı, ilham kaynağı mekanları ziyaret etmenizi ve daha fazlasını sağlamayı kolaylaştırmak istiyoruz.

Bu özellik için çok heyecanlıyım çünkü nerede olduğumu Notlar kısmından paylaşmak benim favori aktivitelerimden biri.”

‘’Notlar’’ bölümüne şu anda da konum bilgisi belirtebiliyorsunuz. Yeni gelecek özellikle beraber yer imi olarak paylaşım yapabileceksiniz. Bu güncelleme, özellikle influencer ve işletmeler için oldukça faydalı bir içerik gibi gözüküyor. Takipçilerine bulundukları yerleri tanıtmak ve iletişim kurmak için rahatlıkla kullanabilecekleri bir özellik. Aynı zamanda dikkatli olunması gerekilen bir özellik olarak da karşımıza çıkıyor. Rahatsız edilme olasılığını göz önünde bulundurarak paylaşımlar yapılmalı.

Instagram’ın konum paylaşma özelliği hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz. 

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!