Kısa Reels Videolarına Veda Ediyoruz: Instagram Reels Süresini Uzattı!

Instagram’dan kullanıcılarını sevindiren özellik! Reels süreleri uzadı. İşte detaylar!

Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen Instagram, her geçen gün kendini geliştirerek popülerliğini koruma niyetinde. Instagram’ın son yeniliği, herkes tarafından uzun zamandır beklenilen bir özellik. Artık Reels çekerken kısa sürelere takılıp kalmayacaksınız! İçerik oluştururken daha uzun videolar çekebileceksiniz. Son haberlere göre Instagram, Reels sürelerini epey bir artırdığı yönde.

Alessandro Paluzzi‘nin yayınladığı habere göre Instagram Reels sürelerini artırmak için çalışmalara başladı. Peki ya popüler sosyal medya platformu olan Instagram, Reels sürelerini ne kadar uzattı?

Instagram Reels süresi artık 10 dakika!

Instagram özelliklerinden en çok kullanılan ve izlenilen Reels süresi ilk çıktığında 30 saniye olarak sınırlıydı. Güncellemelerle birlikte Reels süresi ilk etapta 60 saniye daha sonrasında 90 saniyeye kadar çıkartıldı. Günümüzde Reels süresi 90 saniye olarak kullanılmakta. Influencer’lar ve işletmeler için Reels videoları oldukça sık tercih edilen bir özellik. Video süresi ınfluencer’lar ve işletmeler için yeterli gelmiyordu. Şimdilerde Instagram bu güncelleme üzerinde çalışıyor.

Instagram her geçen gün kullanıcıların deneyimlerini artıracak hamleler yapıyor. Alessandro Paluzzi’nin paylaştığı bir gönderiye göre Instagram Reels videolarının süresi 3 ila 10 dakikaya çıkaracak. Hem video çekenler için kendilerini ifade etme süreleri artacak hem de izleyenleri Instagram’da daha fazla vakit geçirmelerine neden olacak bir güncelleme olacak.   

 Peki siz yeni Reel süresi hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!