WhatsApp Duyurdu: Konumunuz Gizli Kalacak!

Milyonlarca kullanıcının mesajlaşma platformu olan WhatsApp, konum güvenliğiniz için IP gizliliği hakkında düğmeye bastı.

Popüler mesajlaşma platformu olan WhatsApp, IP Adres Koruması getireceğini duyurdu. Uzun zamandır kullanıcı gizliliğine ve güvenliğine dair güncellemeler yapan WhatsApp, şimdilerde oldukça önemli bir adım attı.

WhatsApp’ta IP’niz artık gizli!

Çevremizle anlık olarak mesajlaşmamızı sağlayan WhatsApp, Telegram ve benzeri uygulamaların kullanıcı gizliliğine önem vermesiyle beraber güncellemelerini bu konu üzerinde yapmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde bilinmeyen numaraları sessize alma özelliğini duyurmuştu. Son güncellemesi ile kullanıcıların beklentisini oldukça karşılamış gözüküyor. Son güncelleme haberin başında bahsettiğimiz IP Adres Koruması. Bu özellik sayesinde kullanıcılar yaptıkları aramalarda, IP adreslerinin güvenli bir şekilde WhatsApp sunucusuna aktarmış olacak.  

Aramalara gelen bu özellik mesajlaşmaya yansımayacak. Nedeni ise mesajlaşmada uçtan uca şifreleme özelliğinin aktif olarak kullanılması. WhatsApp, kullanıcılarının güvenliği için üzerinde çalıştığı ”IP Koruma” özelliği ile bireylerin konumlarını takip edilebilir olmasının önüne geçiyor.

Güncelleme öncesinde konum bilgilerini takip edip belirlemek mümkündü. Kullanıcıların daha güvenli bir platformda olması WhatsApp’ı diğer uygulamaların önüne geçirebilecek mi? Özellikle son zamanlarda yaşanan, yabancı numaraların sık sık kullanıcıları rahatsız etmesi, bu güncelleme ile önüne geçebileceklerini gösteriyor.

WhatsApp gizlilik özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmında görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!