YouTube, TV’den izleyen kullanıcılarına yeni özellikle geliyor! 

selective focus photography of person using tablet computer

YouTube, TV üzerinden bağlanan kullanıcılarına özel bir güncelleme ile geliyor! İşte haberin detayı !

mobile phone, video, smartphone

Popüler video platformu YouTube, Premium aboneliği olan kullanıcılara reklamsız video deneyimi sunuyor. Ücretsiz kullanmayı tercih eden kullanıcılar ise video aralarında reklam izlemeye devam ediyor. 

YouTube’a TV üzerinden bağlanan kullanıcılar da bu reklamlara maruz kalıyor. Video aralarına çok sık reklam yerleştiren YouTube, izleme deneyimini oldukça düşürüyor. Şimdilerde YouTube, bu konu üzerinde çalışmalar yürütüyor.

YouTube, TV’lerdeki reklam stratejisini değiştiriyor!

YouTube’u Akıllı TV’den kullanan kullanıcılar için yeni bir dönem başlıyor. YouTube, reklam stratejisini TV’lerde değiştiriyor! Test aşamasında olan bu özellikle beraber kullanıcılar artık TV’lerde reklamları daha az izleyecek. Güncellemenin çıkış noktası kullanıcı deneyimini artırmak. 

selective focus photography of person using tablet computer

Kullanıcılar telefon üzerinden daha kısa videoları tercih ederken, TV’de daha uzun içerikleri izledikleri platform tarafından rapor edilmiş. Bu rapora göre TV’de izlenen içerikler, ABD’de ortalama 21 dakika olarak belirtiliyor. Platform yaptığı bir anket sonucu kullanıcıların %79’unun reklam uzunluğunun artması ve buna bağlı reklam sıklığının azalması yönünde oy kullandığını belirterek çalışmalara başladığını belirtti. Kısacası YouTube, TV programları gibi bir reklam politikası izleyecek.

YouTube platformu daha uzun reklam döndürerek reklam sıklığını azaltmaya hazırlanıyor. Gelecek olan güncellemeyi nasıl uygulayacakları henüz net değil. Verilecek reklam uzunluğu ve reklam sıklığının ne denli kullanıcılara sunacaklar? İlerleyen dönemlerde öğreneceğiz gibi gözüküyor.

Peki siz bu güncelleme hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu yazıyı paylaş:

bunları da beğenebilirsin
En çok okunanlar

what you need to know

in your inbox every morning
MacBook Pro on white surface

Farkında ol!

Mail bültenimizle gündemi kaçırma!